söndag 27 februari 2011

Joan Crawford intervjuas om George Cukor och..Elizabeth Taylor.

En av dem allra största filmstjärnorna genom tiderna,Joan Crawford,med filmer som Vad händer Baby Jane och Mildred Pierce på meritlistan,intervjuas och talar om legendaren George Cukor och Elizabeth Taylor.

6 kommentarer:

Jana Bringlöv Ekspong sa...

det är ju en fantastisk intervju, som om hon spelar, så vass och så öm, en självironi utan att förhärliga sig själv. Tror Joan var en mycket komplicerad själ, full av grymhet och vilsen.

Mon sa...

Ja hon är mystisk.Jag minns att när min farmors damtidningar skrev om Joan Crawford så stod det alltid om alla hennes barn och hur grym hon var,samt att hon var Senator Joseph Kennedys(President Kennedys pappa) älskarinna.

Anna sa...

Oh, Joan Crawford. Den första film jag såg som handlade om J.C var "Mommie Dearest" då Faye Dunaway spelade henne. Vad suverän hon var som kunde spela Joan.
Läst och sett intervjuer att hon var hemsk m.m.. Men jag tror också hon var en plågad människa med problem i bagaget.

Har du sett "Mommie Dearest" ? Den rekommenderas & Diana Scarwid var fantastisk som spelade dottern.

Mon sa...

Jag tyvärr inte sett den,men jag har sett Mildred Pierce på youtube,likaså The women,där Joan Crawford spelar den snofsiga älskarinnan som alla fruarna är ute efter,och lite blandade klipp.Det är synd att hennes filmer aldrig visas på tv nuförtiden.

Anna sa...

Dessa nämnda filmer du skrev har jag nog inte sett. Inte vad jag minns. Kollade nyss på Discshop, "Mommie Dearest" hade utgått. Vad synd! För den var riktigt bra även om det var hemskt.

Tror också att Joan Crawford fick ett väldigt dåligt rykte, som en hemsk mamma som slog sin dotter med klädgalge. Att det var därför som hennes filmer ej visas, gissar jag.

Mon sa...

Ja det är synd för hon var bra.Jag gillar Mildred Pierce också.I den här intervjun så gillar jag det hon sade om Greta Garbo också.