torsdag 17 februari 2011

That Hamilton Woman (1941)

Laurence Olivier och Vivien Leigh är ett av filmhistoriens mest skandalösa par.Han var gift på annat håll när dem inledde en svindlande romans.En romans som filmfantaster älskar att läsa in i en av parets stora filmframgångar,That Hamilton Woman (1941).Emma Hamilton nygift med änkemannen Sir William Hamilton,reser till London för att leva livet.Emma gillar sin bekymmersfria tillvaro som hustru till en adelsman. Allt verkar frid och fröjd,men en dag möter Emma Lord Nelson (Laurence Olivier) och drabbas av den stora passionen.



Filmen sågs på sin tid inte bara ett romantiskt drama med drag av Vivien Leigh och Laurence Oliviers privata romans, utan även som krigspropanganda från England sida mot fienden Tyskland.Winston Churchill sägs ha sett That Hamilton Woman hela 83 gånger.

2 kommentarer:

Jana Bringlöv Ekspong sa...

den har jag velat se! finns den att få tag på?

Mon sa...

Jag vet inte om den går att få tag på i Sverige,jag har sett den på youtube(ett utmärkt sätt att se filmerna som inte går att få tag på)Den finn inte hos Discshop men går att bevaka.Jagh hittade den även hos Amazon.co.uk för £4.69